Laatste nieuws 11/05/2020
Wandeltocht nieuwe stijl
Helaas kan de wandeltocht van zondag 21 juni i.v.m. de corona epidemie niet doorgaan. Misschien is het mogelijk om in september 2020 nog een tocht te organiseren. Zo niet, dan zien we jullie graag in 2021.
Meer ....Logo van Wandelen op randje van Nederland
 
Verslag van tocht 1 mei 2011

.

 Wandelen op randje Nederland groot succes

Termunterzijl. Zondag 1 mei werd door 185 enthousiaste wandelaars deelgenomen aan de wandel / vaartocht Termunterzijl – Nieuwe Statenzijl. Er waren velen die dit jaar voor het eerst meededen, maar ook wandelaars die elk jaar van de partij zijn. De belangstelling voor de tocht was zeer groot, al eind maart waren zowel de heen- als terugreis met de boot volgeboekt. Hierna kwamen nog veel verzoeken tot deelname binnen, maar helaas de capaciteit van de boot is bepalend voor het aantal deelnemers.
Om 8.15 uur stond de eerste groep wandelaars al gereed om te vertrekken. De meeste wandelaars hebben voorkeur om eerst te wandelen en dan in de middag met de boot terug te varen. Sommigen van hen hadden dit jaar spijt dat ze deze keuze gemaakt hadden, want zij hadden een straffe wind tegen. Om 10 uur vertrok M.S. “Boschwad” met de ander helft van de deelnemers uit de haven van Termunterzijl. Om 11.45 uur kwam de boot aan in het kleine haventje bij het sluizencomplex in Nieuwe Statenzijl. Enige vroeg vertrokken wandelaars waren hier inmiddels al gearriveerd, waaronder twee dames uit Termunten. Zij besloten om ook de terugtocht te voet te maken als voorbereiding op de Nijmeegse vierdaagse. Toen de wandelaars de boot verlaten hadden om richting Termunterzijl te lopen, was het een drukte van belang op en langs de anders zo rustige zeedijk. Rond 13.30 uur waren alle wandelaars in Nieuwe Statenzijl aangekomen en kon de boot koers zetten naar Termunterzijl.
Onderweg stonden op twee plaatsen auto’s van de organisatie met broodjes, fruit, zuivel- en frisdrank. Hier namen de meeste deelnemers een korte rustpauze om in het zonnetje van de aangeboden eet- en drinkwaren en het fraaie uitzicht te genieten. Ook reed er een auto om eventuele uitvallers te vervoeren. Twee personen zijn naar de boot vervoerd en twee personen naar het eindpunt in Termunterzijl. Gelukkig ging het om kleine ongemakken en hoefde de EHBO niet in actie te komen.
Om 15.15 uur meerde de “Boschwad” weer aan in de jachthaven van Termunterzijl en langzamerhand arriveerden ook de “teruglopers”. Zij hadden de wind in de rug en dat vonden de meesten toch wel aangenaam.
Er waren veel complimenten voor de organisatie, vooral de verzorging van de inwendige mens onderweg werd zeer gewaardeerd. Gezien de vele verzoeken om vooral door te gaan met het organiseren van deze tocht zien de toeristische ondernemers, die dit jaar voor het eerst de organisatie op zich genomen hadden, zich genoodzaakt om hier gehoor aan te geven.

Deze tocht werd mogelijk gemaakt dankzij:

Café Restaurant Jachthaven / Camping Zeestrand / Pension ’t Viskerhoes/ Theeschenkerij Teetied / Vispaleis Westerhuis / Visrestaurant Landman /De Zielster Schatkoamer 
 
Contact persoon
Martha Zwarberg
M.Coendersbuurt 35
9948 PN Termunterzijl
Tel: 0596 601863
Tel: 06 23673483
E-mail: info@wandelenophetrandjevan.nl