Laatste nieuws 29/01/2018
33 ste editie
De 33 ste editie van de wandel/vaartocht Wandelen op het randje van Nederland vindt plaats op zondag 3 juni 2018. U hebt de keuze uit twee mogelijkheden: Tocht A: eerst varen met de ‘Dollard’ vanuit de jachthaven van Termunterzijl naar Nieuw-Statenzijl (vertrek 11.30 uur) en vervolgens terugwandelen over de zeedijk naar het beginpunt. Tocht B: wandelen vanaf Café Restaurant Jachthaven naar Nieuw-Statenzijl (start tussen 10.00 en 10.30 uur) en daarna met de ‘Dollard’ terugvaren. De wandel...
Meer ....Logo van Wandelen op randje van Nederland
 
Wandelroute
HELAAS IS ER NOG GÉÉN DATUM VASTGELEGD VOOR DE WANDEL/VAARTOCHT 2019. HET IS NOG NIET GELUKT OM EEN BOOT TE RESERVEREN.HET DUITSE PASSAGIERSSCHIP 'DOLLARD', WAARMEE DE LAATSTE 2 JAAR WERD GEVAREN IS VERKOCHT EN DE NIEUWE REDERIJ WIL NIET VAREN VOOR ONZE WANDELTOCHT. HET IS ZEER MOEILIJK OM EEN VERVANGENDE BOOT TE VINDEN.

De wandeltocht gaat via de Eems-Dollarddijk en voert langs prachtige natuurgebieden, zoals Punt van Reide,de Breebaardpolder,de Eems en de Dollard met zijn unieke kwelders waar veel zee- en weidevogels een goede verblijfplaats hebben. Een grote populatie zeehonden ligt vaak op de zandplaten in de Dollard.
U wandelt 18,5 km km door een schitterend en rustig natuurgebied.
Er zijn twee mogelijkheden om de tocht te lopen, namelijk:

Tocht A            U vertrekt met het Duitse passagiersschip 'Dollard' om 11.30 uur vanuit de jachthaven van Termunterzijl. De boot brengt u over de Eems en de Dollard langs prachtig natuurschoon, zoals zandbanken met zeehonden en uitgesleten prielen met steile wanden. Dit alles ziet u bij bijna laag water en met de vloed mee op weg naar Nieuw Statenzijl. Daar gaat u van boord om dan langs de zeedijk weer terug te wandelen naar Termunterzijl. Havencafé 'Jachthaven Termunterzijl' is het eindpunt.

Tocht B             U start tussen 10.00 en 10.30 uur met de wandeltocht vanuit de jachthaven in Termunterzijl. Via de zeedijk gaat u langs het gemaal Rozema richting Termunten, om vervolgens langs de Punt van Reide en de Breebaardpolder, richting de Johannes Kerkhovenpolder te lopen. De route gaat verder door de Carel Coenraadpolder, langs het voormalige Ambonezenkamp naar Nieuw Statenzijl. Hier stapt U aan boord van het Duitse passagiersschip 'Dollard' en u vertrekt om ca.15.00 uur naar Termunterzijl. Rond 16.30 uur komt u aan bij Café Restaurant Jachthaven.

Tijdens de wandeling treft u op twee plaatsen stands aan met broodjes, koffie,thee, fruit en frisdrank. Dit alles wordt U aangeboden. Er is halverwege de wandeling, bij het Ambonezenbosje, een toiletvoorziening. Het inschrijfgeld bedraagt € 14,00.

HONDEN ZIJN OP DE DIJK, OOK AANGELIJND, NIET TOEGESTAAN

 
 
Contact persoon
Martha Zwarberg
M.Coendersbuurt 35
9948 PN Termunterzijl
Tel: 0596 601863
Tel: 06 23673483
E-mail: info@wandelenophetrandjevan.nl